ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ >

Είσοδος

Εισιτήριο

Η είσοδος στη Ζυθογνωσία γίνεται με την αγορά εισιτηρίου που κοστίζει 10€ και το οποίο σας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσετε όσες μπίρες θέλετε. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται το αναμνηστικό ποτήρι γευστικών δοκιμών, χωρητικότητας 21cl, ο κατάλογος της έκθεσης με όλες τις μπίρες που παρουσιάζονται φέτος στη Ζυθογνωσία και ένα βραχιολάκι που σας επιτρέπει να επισκεφθείτε την έκθεση όσες φορές θέλετε και τις δύο ημέρες λειτουργίας της. Η Ζυθογνωσία θα ανοίξει τις πόρτες της στις 12:00 και θα κλείσει στις 21:00, και τις δύο ημέρες λειτουργίας της. Τέλος έκδοσης εισιτηρίων στις 20:30.

Εγγραφή επισκεπτών

Στην είσοδο της έκθεσης γίνεται υποχρεωτική καταγραφή των επισκεπτών και έκδοση ατομικού badge εισόδου που σας επιτρέπει να εισέρχεστε και να εξέρχεστε ελεύθερα και τις δύο ημέρες λειτουργίας τής έκθεσης. Οι επαγγελματίες Horeca εισέρχονται δωρεάν στην έκθεση με απόδειξη της επαγγελματικής τους ιδιότητας, καθώς και οι φοιτητές Οινολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (μόνο).

Ποτήρι & γευστική δοκιμή

Στη Ζυθογνωσία θα δοκιμάσετε δεκάδες μπίρες και θα ανακαλύψετε νέες γεύσεις. Εργαλείο σας στο γευστικό αυτό Μαραθώνιο θα είναι το ποτήρι της Ζυθογνωσίας το οποίο είναι σχετικά μικρό, γιατί στόχος είναι η γευστική δοκιμή και όχι η αχαλίνωτη κατανάλωση. Μπορείτε κάλλιστα να πίνετε μία γουλιά και να αδειάζετε το υπόλοιπο στα ειδικά δοχεία που υπάρχουν μέσα στην έκθεση. Εάν χάσετε το ποτήρι σας ή θέλετε και δεύτερο, μπορείτε να το αγοράσετε στην είσοδο της έκθεσης για 3€.

Μετακίνηση

Προτρέπουμε τους επισκέπτες της Ζυθογνωσίας να έρθουν στο Ζάππειο Μέγαρο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι πολλά. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να έρθετε με αυτοκίνητο, σας προτρέπουμε να έχετε προαποφασίσει ποιος από την παρέα σας ΔΕΝ θα πιει για να μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή. Μπορείτε, επίσης, να μας ρωτήσετε στην υποδοχή της έκθεσης για ταξί. Σας ενημερώνουμε πως η τροχαία Αθηνών έχει ενημερωθεί για την τέλεση της έκθεσης και θα προβεί σε αλκοτέστ στους γύρω δρόμους. Παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψιν πως ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης στους πέριξ του Ζαππείου χώρους (δηλαδή μέσα στον κήπο). Εάν έρθετε στην έκθεση με αυτοκίνητο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεγάλα πάρκινγκ στη Φιλελλήνων, στη Νίκης, στη Ναυάρχου Νικοδήμου κ.λπ.

 

ΑΜΕΑ

Το Ζάππειο Μέγαρο μπορεί να εξυπηρετήσει τα άτομα που έχουν δυσκολία στη μετακίνησή τους από την είσοδο που βρίσκεται στην οδό Ακακιών (πίσω μέρος κτιρίου). Παρακαλούμε ενημερώστε μας στην υποδοχή της έκθεσης ή εκ των προτέρων στο info@vinetum.gr για να σας εξυπηρετήσουμε.

Φωτογράφιση

Η Ζυθογνωσία συνεργάζεται με επαγγελματία φωτογράφο και είναι πιθανόν να αναρτηθούν φωτογραφίες επισκεπτών της έκθεσης στα κοινωνικά δίκτυα και αλλού.

Υπεύθυνη κατανάλωση

Τόσο οι οργανωτές όσο και οι εκθέτες της Ζυθογνωσίας υποστηρίζουν την υπεύθυνη κατανάλωση και τη διαδικασία της γευστικής δοκιμής. Θέλουμε να περάσετε καλά μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της μπίρας, με σεβασμό ωστόσο προς το προϊόν, τον εαυτό σας και τους άλλους.

Στη Ζυθογνωσία δεν θα γίνει ανεκτή καμία αντικοινωνική συμπεριφορά και παρακαλούμε όλους τους επισκέπτες να λάβουν υπ’ όψιν τους τα εξής:

  • Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα άτομα κάτω των 18 ετών εάν δεν συνοδεύονται από τους γονείς τους. Είναι πιθανό στα εκδοτήρια των εισιτηρίων να σας ζητηθεί να επιδείξετε την ταυτότητά σας.

  • Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την είσοδο ή να αποβάλλουν από τον χώρο της έκθεσης άτομα που είναι μεθυσμένα ή επιδεικνύουν επιθετική ή απείθαρχη συμπεριφορά.

  • Απαγορεύεται η προσκόμιση αλκοολούχων ποτών ή φαγητού μέσα στον εκθεσιακό χώρο.

  • Απαγορεύεται η μεταφορά αλκοολούχων ποτών έξω από την έκθεση.

  • Απαγορεύεται οι εκθέτες να μοιράζουν ή να πωλούν δείγματα, παρακαλούμε μην τους φέρνετε σε δύσκολη θέση ζητώντας φιάλες για το σπίτι.