ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ >

Προφίλ

Καλώς ήλθατε στη Ζυθογνωσία, τη μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μικροζυθοποιίες και στις premium μπίρες. Αν αγαπάτε την μπίρα και θέλετε να ανακαλύψετε νέες γεύσεις έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Το 2014 η Ζυθογνωσία συγκέντρωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ίδιο χώρο, τις περισσότερες μικροζυθοποιίες της χώρας καθώς και μερικές από τις πιο εκλεκτές και δημοφιλείς μπίρες εισαγωγής. Το 2015 επαναλάβαμε με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το εγχείρημα και... τριτώνουμε φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο με μια Ζυθογνωσία μεγαλύτερη από ποτέ.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να σας φέρουμε κοντά στη συναρπαστική γεύση της μπίρας, να σας προ(σ)καλέσουμε να εξερευνήσετε το μαγικό της κόσμο και να αποδομήσουμε τον μύθο που θέλει την κατανάλωσή της να γίνεται μόνο το καλοκαίρι.

Η μικροζυθοποιία, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την υφήλιο, είναι ένα καταπληκτικό φαινόμενο που ήδη έχει φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο της μπίρας. Ακόμα και στην Ελλάδα, σε μερικά χρόνια θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ εκατοντάδων διαφορετικών, ελληνικών ζύθων, γιατί η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων είναι μέρος αναπόσπαστο της φιλοσοφίας της μικροζυθοποίησης.

Ταυτόχρονα, οι παλιές και εδραιωμένες μπίρες, μπίρες ιστορικές και αγαπημένες, συνεχίζουν να μας γοητεύουν και να αποτελούν σταθερές αξίες.  Για τον λόγο αυτό, η Ζυθογνωσία δεν είναι εκθέση μόνο για μικροζυθοποιίες αλλά για όλες τις καλές μπίρες, τις μπίρες εκείνες που μας ταξιδεύουν γευστικά και που έχουν πολλά να πουν.

Η εταιρεία Vinetum, που έφερε στην Ελλάδα τις εκθέσεις για το κρασί, εφαρμόζει τώρα την τεχνογνωσία της στην μπίρα, ένα προϊόν εξίσου ευγενές με το κρασί, με αντίστοιχα πλούσια ιστορία και κουλτούρα.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας, για να απολαύσετε μαζί μας τις πιο όμορφες και συναρπαστικές μπίρες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.