ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ > Ζυθογνωσία 2015 >

Εκδηλώσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

12:30-13:30
«Πώς να γίνω μικροζυθοποιός»
Μετά την περσινή επιτυχία, επαναλαμβάνουμε αυτή τη ζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς επίδοξους ζυθοποιούς. Βασική εισήγηση: Στέφανος Μπαρμπερόπουλος (Ζυθοποιός, GR-Inox).
Τοποθετούνται: Γιάννης Μαρμαρέλλης (Μικροζυθοποιία Siris), Σοφοκλής Παναγιώτου (Μικροζυθοποιία Septem), Γιάννης Παρασκευόπουλος (Μικροζυθοποιία Σαντορίνης Crazy Donkey) και Kjetil Jikiun (Μπίρα Σόλο και Μικροζυθοποιία Nøgne).
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ντίνος Στεργίδης.
Σάββατο 17/10/15, 12:30 – 13:30, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
14:00-14:45
«Ζυθολογία: γνωριμία με την μπίρα»
Από το σπόρο και το χωράφι, μέχρι την παραγωγή, τα στυλ, τη φροντίδα και το σερβίρισμα της μπίρας. Περιλαμβάνει γευστική δοκιμή 8 αντιπροσωπευτικών ζύθων. Ένα σεμινάριο για αρχάριους και όχι μόνο, με τη γευσιγνώστρια δημοσιογράφο μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου.
Θα δοκιμαστούν οι εξής μπίρες:
1) Daura, Lager
2) Pilsner Urquell, Pils
3) Weihenstephaner Weisse
4) Paulaner Weisse
5) Fruli, White
6) La Trappe Tripel, Trappiste
7) Schlenkerla Rauch, Rauch
8) Buxton Strong Extra Stout.
Σάββατο 17/10/15, 14:00 – 14:45, The Hub Events, Αθήνα.
Είσοδος: 3€
15:30-16:30
«Η σπουδαία παράδοση της μπίρας του Μονάχου: η περίπτωση της Hofbräu München»
Κόντρα στο ρεύμα, που θέλει μερικές σύγχρονες μπίρες να είναι συμπυκνώματα λυκίσκου, οι βυθοζύμωτες μπίρες του Μονάχου επιμένουν κλασικά, ως υπέρτατα παραδείγματα του προσιτού και του ευκολόπιοτου! Εδώ τις γνωρίζουμε μέσα από την ιστορική ζυθοποιία HB σε διαφορετικές εκδοχές και τις συνοδεύουμε με ζουμερά λουκάνικα, όπως τους αρμόζει!
Σάββατο 17/10/15, 15:30 – 16:30, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
17:30-18:15
«Οι οικογενειακές ζυθοποιίες του Βελγίου»
Ο Luc de Raedemaeker, αρχισυντάκτης του περιοδικού Bière Grand Cru (Βέλγιο), μάς παρουσιάζει το φαινόμενο των «οικογενειακών» ζυθοποιείων, μία ιδιαιτερότητα του Βελγίου. Ο κ. Ντεράντεμακερ θα αναφερθεί επίσης στο διεθνή διαγωνισμό μπίρας Brussels Beer Challenge, του οποίου προΐσταται. Σάββατο 17/10/15, 17:30 – 18:15, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
19:00-20:00
«Αθηνέο: η γέννηση ενός χώρου δημιουργικής ζυθοποιίας»
Η Ελλη Παναγιωτοπούλου, Communication & Corporate Affairs Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μας ξεναγεί στο «ΑΘΗΝΕΟ», το καινοτόμο εγχείρημα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, που στόχο έχει την ανάδειξη του πολιτισμού, της ιστορίας και της καινοτομίας γύρω από την μπίρα.
Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 17/10/15, 19:00 – 20:00, The Hub Events, Αθήνα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

12:30-13:30
«Το φαινόμενο της μικροζυθοποιίας στις ΗΠΑ: οι λόγοι πίσω από την έκρηξη»
Ο John Holl, αρχισυντάκτης του μεγαλύτερου περιοδικού μπίρας των ΗΠΑ, All About Beer, αναλύει το φαινόμενο των «craft beers» και μάς εξηγεί πώς έφτασαν οι μικροζυθοποιίες στην Αμερική να είναι σήμερα 3.400 από 10 που ήταν πριν από 30 χρόνια.
Κυριακή 18/10/15, 12:30 – 13:30, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
14:00-14:45
«IPA Macho Μania»
Γιατί τόση «μανία» με τις ΙΡΑ στην εποχή μας και σε όλες τις χώρες; Ποιες είναι οι IPA και τι αντιπροσωπεύουν; Έχει γίνει, πράγματι, μόδα η πικρή γεύση ή μήπως οι IPA είναι η υπέρτατη έκφραση του μετροσεξουαλικού άρρενα; Ένα πάνελ με τη δημοσιογράφο μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου, εκδότρια του ετήσιου οδηγού Beer Catalog, με τον Παύλο Κοτσίδη, πού πρώτος έφερε στην Ελλάδα premium ξένες μπίρες και τον mixologist Γιάννη Κοροβέση του bitterbooze.com, συζητά με το κοινό και δοκιμάζει μαζί του μερικές από τις καλύτερες και πιο σπάνιες ΙPA της αγοράς.
Θα δοκιμαστούν οι εξής IPA:
1) Flying Dog Easy,
2) Siren Soundwave,
3) Anchor,
4) Jaipur,
5) Mission,
6) Kasteel Hoppy,
7) Maisel & Friends,
8) Wild Raven Black.
Κυριακή 18/10/15, 14:00 – 14:45, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος: 5€
15:30-16:30
«Το top της ελληνικής μικροζυθοποιίας»
Μία μοναδική ξενάγηση στον κόσμο της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Δοκιμάζουμε τις καλύτερες μπίρες των ελληνικών μικροζυθοποιείων, μία από το κάθε ένα, και τις αξιολογούμε όλοι μαζί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε σφαιρική άποψη για την ποιότητα της ελληνικής μικροζυθοποιίας σήμερα, με την καθοδήγηση της Ιωάννας Ανδριοπούλου.
Κυριακή 18/10/15, 15:30 – 16:30, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος: 3€
17:30-18:15
Σπάνιες premium μπίρες εισαγωγής
Εάν νομίζετε πως έχετε εξαντλήσει την προσφορά της αγοράς μπίρας, αυτή η εκδήλωση είναι για εσάς. Δοκιμάζουμε 8 σπέσιαλ και μοναδικούς ζύθους που αναδεικνύουν την υψηλή τέχνη της ζυθοποιίας, από την προσωπική συλλογή της Ιωάννας Ανδριοπούλου. Δοκιμάζονται οι εξής μπίρες:
1) Anderson Valley Bourbon Barrel Aged, Stout
2) Rogue Halzenut Brown Ale 5,6%
3) St. Stefanus 7%
4) Affligem Double 7%
5) Duchesse de Bourgogne 6,2%
6) Maisel & Friends Chocolate Bock 7,5%
7) Hertog Jan Grand Prestige 10% 8) Kasteel Cuvée du Château 11%..
Κυριακή 18/10/15, 17:00 – 18:15, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος: 5€
19:00-20:00
«Αρμονία στη γεύση: Πέντε συνταγές-πέντε + 1 μπίρες»
Ο γευσιγνώστης Πολ Εμμανουηλίδης σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Στανίτσα, ξεναγεί 40 τυχερούς σε μία μοναδική γευστική περιπλάνηση. Πέντε δημιουργίες του σεφ παντρεύονται αρμονικά με ισάριθμες μπίρες συν μία έκπληξη. Θα δοκιμάσετε: χταπόδι σουβλάκι μαγειρεμένο σε μπίρα συνοδεία μπίρας Inedit, πανσέτα με εκχύλισμα βύνης συνοδεία μπίρας Belgan Blue IPA, παϊδάκι με ελληνικό καφέ και κάρδαμο συνοδεία μπίρας Belgan Blue Dark, μοσχαρίσιο καρπάτσιο γεμιστό με κινόα συνοδεία μπίρας Oakham Ales Citra και τηγανιτή μπίτερ σοκολάτα με περγαμόντο συνοδεία μπίρας Mikeller Yuzu. Επιπλέον μία μπίρα Barley Wine έκπληξη.
Κυριακή 18/10/15, 19:00 – 20:00, The Hub Events, Αθήνα
Είσοδος: 8€