ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ > Ζυθογνωσία 2015 > Δελτία Τύπου >

Ο αρχισυντάκτης του Αll About Beer στη Ζυθογνωσία 2015

Tο πιο σημαντικό στον κόσμο περιοδικό για μπίρες, το All About Beer, θα καλύψει φέτος την έκθεση Ζυθογνωσία που θα γίνει 17 & 18 Οκτωβρίου στον πολυχώρο The Hub Events.

O αρχισυντάκτης του περιοδικού, John Holl, θα είναι στην Αθήνα και τις δύο ημέρες που διαρκεί η Ζυθογνωσία για να δοκιμάσει όλες τις ελληνικές μικροζυθοποίες και να γνωρίσει τους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον δέχτηκε την πρότασή μας να μιλήσει (Κυριακή πρωί) για το «craft beer scene» των ΗΠΑ, που είναι ως γνωστόν η πιο δυναμική αγορά του είδους της.

Ο κ. Τζον Χολ είναι δημοσιογράφος από το 1996 με προϋπηρεσία στους New York Times και άλλα σημαντικά έντυπα. Το 2007 αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την μπίρα και λίγα χρόνια αργότερα ανέλαβε την αρχισυνταξία του All About Beer. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, με πιο γνωστό το «The American Craft Beer Cookbook», ενώ συμμετείχε και στη δημιουργία του εγκυκλοπαιδικού τόμου «The Oxford Companion to Beer». Εκτός των άλλων, ο κ. Χολ διατηρεί και ραδιοφωνική εκπομπή για την μπίρα στο iHeartRadio ενώ άρθρα του δημοσιεύονται τακτικά σε διάφορες εφημερίδες των ΗΠΑ.

Το περιοδικό All About Beer είναι το αρχαιότερο του είδους του στις ΗΠΑ, αφού ιδρύθηκε το 1979 στο Λος Άντζελες. Σήμερα διανέμεται σε 50.000 αντίτυπα με αναγνώστες σε 40 χώρες. Τα γραφεία του βρίσκονται πλέον είναι στην πόλη Durham της Βόρειας Καρολίνας, όπου και οργανώνει ένα πολύ γνωστό ετήσιο φεστιβάλ για μικροζυθοποιίες. Το All About Beer εκδίδεται 6 φορές το χρόνο, με ένα επιπλέον επετειακό τεύχος. Καλύπτει όλη την επικαιρότητα της μπίρας απευθυνόμενο κυρίως σε καταναλωτές. Όπως λένε οι εκδότες του, «οι συντάκτες μας είναι νομάδες, ψώνια και εμπειρογνώμονες, με ένα κοινό πάθος: την μπίρα».

Από το 1997 παράλληλα με το περιοδικό λειτουργεί και η ιστοσελίδα www.ΑllΑboutΒeer.com, με ειδήσεις, μπλογκς, κριτικές ζύθων και πλούσιο αρχείο με 2.500 άρθρα.

Ο κ. Χολ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα έρθει στην Ελλάδα για να καλύψει, στη Ζυθογνωσία, τα προϊόντα των ελληνικών ζυθοποίων. «Ξέρω ότι στην Ιταλία γίνεται χαμός και αναρωτιώμουν τι να γίνεται στη γειτονική Ελλάδα. Τώρα θα μάθω από πρώτο χέρι!», δήλωσε στους οργανωτές της έκθεσης.

Είναι η πρώτη φορά που εξειδικευμένο έντυπο του εξωτερικού θα καλύψει διεξοδικά την ελληνική παραγωγή μπίρας, με έμφαση στις μικροζυθοποιίες.