ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ > Ζυθογνωσία 2015 > Δελτία Τύπου >

Ο Luc de Raedmaeker στη Ζυθογνωσία

Η έκθεση Ζυθογνωσία είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως εκτός από τον αρχισυντάκτη του αμερικανικού περιοδικού «All About Beer», John Holl, και ο Βέλγος δημοσιογράφος μπίρας και γευσιγνώστης Luc de Raedmaeker θα είναι στην Αθήνα και τις δύο ημέρες λειτουργίας της έκθεσης για να δοκιμάσει και να γράψει για τις ελληνικές μπίρες.

Ο Λυκ Ντεράντεμεκερ ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της μπίρας ως μπάρμαν και απέκτησε τις γνώσεις του ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο, παντού όπου παράγεται μπίρα. Σήμερα είναι εισηγητής σεμιναρίων ζυθολογίας, μέλος της ένωσης British Guild of Beer Writers και δημοσιογράφος σε πολλά έντυπα όπως το Hopper, το Zytholoog, το Vino Magazine (Βέλγιο), το Hops Magazine (Κίνα) και το All About Beer (ΗΠΑ). Πρόσφατα ανέλαβε αρχισυντάκτης του νέου βελγικού περιοδικού μπίρας Bier Grand Cru*.

Πέρα από τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα ο Λυκ Ντεράντεμεκερ οργανώνει τακτικά γευσιγνωσίες μπίρας και σεμινάρια για ζυθοποιίες, ενώ συμβουλεύει και εστιατόρια, όπως το Dock’s Café και το The Capital στην Αμβέρσα, στη δημιουργία καταλόγων μπίρας.

Συμμετέχει τακτικά ως κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς μπίρας, όπως το World Beer Cup (ΗΠΑ), το International Beer Competition (Ιαπωνία), το Pint Bockbier Festival (Ολλανδία), και είναι τεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού Brussels Beer Challenge.

Το πιο πρόφατο εγχείρημα του Λυκ Ντεράντεμεκερ είναι η πλατφόρμα BeerMatters (http://beermatters.be/en/), μέσα από την οποία σκοπεύει να αναπτύξει όλη την πολυσχιδή του δραστηριότητα στο χώρο της μπίρας.

Ο κ. Ντεράντεμεκερ θα επισκεφθεί την έκθεση Ζυθογνωσία προσκεκλημένος της εταιρείας Vinetum.

* Το περιοδικό Βier Grand Cru είναι το Νο1 περιοδικό για μπίρα του Βελγίου. Προσεγγίζει την κουλτούρα της μπίρας απ’ όλες τις πλευρές: γευσιγνωσία, πολιτισμός, κουζίνα, homebrewing, ιστορία, επιστήμη, επιχειρήσεις, ταξίδι κ.ά.

Aθήνα, 11/09/2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 766 0560