ΜΜΕ > Δελτία Τύπου >

«BURGERS AND BUNS» ΣΤΗ ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ

 Φέτος η έκθεση Ζυθογνωσία (15 & 16 Oκτωβρίου 2016) φιλοξενεί τον σεφ του εστιατορίου Food Mafia, Ηλία Σκουλά. Ο κ. Σκουλάς θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης τις νέες «street food» δημιουργίες του από το μενού του εστιατορίου του «Burgers & Buns», που θα ανοίξει στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Ο ανατρεπτικός σεφ του Food Mafia εμπνέεται από το κίνημα των γκουρμέ Food Trucks των ΗΠΑ για να δημιουργήσει μία σειρά από street food λιχουδιές που ταιριάζουν απόλυτα με μπίρα. Παράλληλα θα δώσει μία πρώτη ιδέα από τις γεύσεις του καινούριου concept που ετοιμάζει στο κέντρο της πόλης, το «Burgers and Buns» όπως το περίφημο Cubano που πρώτος σύστησε στο αθηναϊκό κοινό, το Vada Pav ένα vegan μπέργκερ με ινδικό μπιφτέκι πατάτας, το Goa Bao (ένα ψωμάκι ατμού με τσιγαριαστή γίδα και chimi churi sauce) και διάφορα άλλα.

Συνεπώς οι επισκέπτες της Ζυθογνωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γευστικ

ές τους εξερευνήσεις με «food pairing», συνδυάζοντας αρμονικά μπίρες, με σύγχρονες εκφράσεις προσιτής γαστρονομίας.

Η Ζυθογνωσία στηρίζει την κουλτούρα της μπίρας και αναδεικνύει για 3η συνεχόμενη χρονιά τις προσπάθειες των ελλήνων ζυθοποιών. Ταυτόχρονα αναγνωρίζει την τεράστια παράδοση άλλων χωρών στην παραγωγή μπίρας αλλά και το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας που έχει αλλάξει το χάρτη της μπίρας σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη.

Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει επιφέρει αλλαγές και στους τρόπους κατανάλωσης της μπίρας, που παύει πλέον να είναι απλώς ένα «αναψυκτικό» για ενήλικες. Οι σύγχρονες μπίρες είναι προϊόντα υψηλής γευστικής πολυπλοκότητας που μπορούν να διεκδικήσουν επάξια τη θέση τους στο πάνθεον της γαστρονομίας, από μία καντίνα μέχρι και τα τραπέζια της υψηλής εστίασης.

Αυτήν ακριβώς την πτυχή της ζυθοποσίας στοχεύει να αναδείξει η Ζυθογνωσία μέσα από τη συνεργασία της με τον Ηλία Σκουλά, παντρεύοντας μπίρες και απολαυστικά street food σε ελκυστικές τιμές προς τέρψη των επισκεπτών της.

Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr
Πληροφορίες: www.zythognosia.gr & Facebook: zythognosia

Αθήνα, 6 Oκτωβρίου 2016