ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ >

Zythognosia Food Truck

Η Street food κουλτούρα διαφόρων χωρών του κόσμου, αλλά σε… γκουρμέ εκδοχές και ελκυστικές τιμές, στη φετινή Ζυθογνωσία και συγκεκριμένα στο Food Truck της έκθεσης. Γιατί ένα «food pairing» γεύσεων υψηλού επιπέδου με τις εξαιρετικές μπίρες της έκθεσης θα πικάρει την όρεξη για γευστικές εξερευνήσεις, απογειώνοντας τις αισθήσεις…

Δημιουργός των νοστιμιών αυτών, με έμπνευση από το κίνημα των γκουρμέ Food Trucks (καντίνες) των ΗΠΑ, είναι ο ανατρεπτικός και πολυσυλλεκτικός σεφ του εστιατορίου «Food Mafia», Ηλίας Σκουλάς. Με τις δημιουργίες του στη Ζυθογνωσία 2016 θα δώσει ένα δείγμα από το μενού του εστιατορίου του «Burgers & Buns», που θα ανοίξει στην Αθήνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Γιατί η Ζυθογνωσία, εκτός από την τέρψη των επισκεπτών της, θέλει να αναδείξει στην πράξη τη δυνατότητα πολλών σύγχρονων μπιρών να διεκδικήσουν επάξια τη θέση τους στο πάνθεο της γαστρονομίας. Αυτό επιδιώκει η συνεργασία με τον Ηλία Σκουλά και το «πάντρεμα» της μπίρας με ευφάνταστα, πρωτότυπα και… γκουρμέ street food. Αφού είναι σίγουρο πως πολλές σύγχρονες μπίρες δεν είναι πια απλώς το… «αναψυκτικό» ενηλίκων, αλλά προϊόντα υψηλής γευστικής πολυπλοκότητας.

Δείτε το μενού και αν μπορείτε… αντισταθείτε: