header img

Athens Beer Week

Beer Events
Zythognosia Beer Festival

9 με 15 Οκτωβρίου 2017 | Ειδικά events και food & beverage pairings

Το 2015 εγκαινιάσαμε την εβδομάδα μπίρας «Athens Beer Week», οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, κάτι που έγινε και πέρυσι, στο πλαίσιο της Ζυθογνωσίας 2016.

Φέτος επιστρέφουμε με νέες ιδέες και προτάσεις που θα σας «αναγκάσουν» να είστε έξω από το σπίτι όλη την εβδομάδα 9 με 15 Οκτωβρίου, που κορυφώνεται με τη Ζυθογνωσία.

Κι όταν λέμε νέες ιδέες το εννοούμε, αφού φέτος επιλέξαμε την προσπάθεια να φέρουμε την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν συναντάται ευρέως ή έστω δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Να την κάνουμε, επίσης, αφορμή για μοναδικές δράσεις, ειδικά για την Athens Beer Week της φετινής Ζυθογνωσίας.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε επιλεγμένα εστιατόρια, για food pairings ειδικά σχεδιασμένα για craft μπίρες, εμπιστευόμαστε κορυφαία μπαρ της Αθήνας για κοκτέιλ μπίρας, σπάνια ή απόντα από την ελληνική σκηνή των μπαρ και για απρόσμενο «παιχνίδι» με τα συγγενικά ποτά μπίρα και ουίσκι, καταλήγοντας σε πάρτι με φαγητό, μπίρα και ζωντανή μουσική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για όλους τους ζυθολάτρες της πόλης και όχι μόνο...

Εστιατόρια | Ταίριασμα μπίρας με φαγητό
NOLITA | Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, 2106231181 (ξενοδοχείο «Semiramis»)

nolita

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο… Κεφαλάρι. Εκεί όπου η φινετσάτη ιταλική κουζίνα έχει την τιμητική της, σε ένα ζεστό εστιατόριο νεοϋορκέζικου στυλ και ατμόσφαιρα από Μιλάνο της δεκαετίας του ’60, με σεπαρέ από μπορντό καναπέδες. Αποκλειστικά και ειδικά για την Athens Beer Week της έκθεσης Ζυθογνωσία 2017, ο σεφ του εστιατορίου, Γιάννης Λιόκας, σχεδίασε ένα απολαυστικό μενού 4 πιάτων, το οποίο θα συνοδεύεται από δύο cocktails – έμπνευση του Ηλία Μακρή, bartender του Nolita. Για την εβδομάδα μπίρας τα cocktails θα διατίθενται και αυτόνομα στο μπαρ.

Nolita Athens Beer Week Menu

  • Pizza melanzana
    Με Mozzarella, καπνιστή κρέμα μελιτζάνας, σάλτσα τομάτας και  παρμεζάνα
    Συνοδεύεται από το Lagerita Cocktail
  • Conchiglioni amatriciana
    Ζυμαρικά conchiglioni με καπνιστή πανσέτα, τοματίνια και κρέμα pecorino romano
  • Κοτολέτα «Milanese»
  • Μοσχαράκι γάλακτος, λαχανικά σοτέ, πούδρα κάπαρης και gel calamansi (είδος μοσχολέμονου)
    Συνοδεύονται από το Americano Beer Cocktail
  • Panna cotta
    Mε βανίλια, πάστα αμυγδάλου, μαρμελάδα και βερίκοκα confit

Τιμή: 40 ευρώ (τα cocktails συμπεριλαμβάνονται στην τιμή)

 

ΨΑΡΑΔΕΣ | Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888
STEAK BAR by KIKU – YOLENIS | Σόλωνος 9, Κολωνάκι, 2122223629 (Yoleni’s flagship concept store)
HYTRA ΑΠΛΑ | Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 217 707 1118
Cocktails με μπίρα
ODORI VERMOUTERIA di ATHENE | Σκουλενίου 2, Αθήνα 210 331 4674

odori

Ένας βοτανικός κήπος σε συσκευασία μπαρ! Η πρώτη all day βερμουτερία που άνοιξε στην πόλη, ιταλικής κλάσης και κουλτούρας, που θυμίζει παλιά εποχή, διαθέτει μια εντυπωσιακή λίστα με βερμούτ, ενώ τα εξαιρετικά cocktail του bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλου μαζί με την πολύ καλή πίτσα, τις σαλάτες και τα ζυμαρικά, ολοκληρώνουν ένα πακέτο για ποτό ή και φαγητό. Αποκλειστικά για την Athens Beer Week, το Odori, ο bartender – συνιδιοκτήτης και η ομάδα του στο μπαρ δημιουργούν τέσσερα cocktails, με βάση τέσσερις διαφορετικούς τύπους μπίρας (lager, IPA, Abbey και Stout). Έτσι, με αφορμή την έκθεση Ζυθογνωσία, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει cocktails μπίρας, που ουσιαστικά απουσιάζουν από την κατά τα άλλα άκρως ενδιαφέρουσα σκηνή των μπαρ της πρωτεύουσας και της Ελλάδας γενικότερα.

Odori Vermouteria di Athene Athens Beer Week Cocktail Menu

  • Sandy: Lager beer, vodka, grapefruit soda
  • Mare Mediterrananeo: Indian Pale Ale Beer, rakomelo, mandarin, bergamot liqueur
  • Beer Americano: Abbey beer, vermouth rosso, bitter blend, orange
  • Manhattan stout: Stout beer, rye whiskey, vermouth
The Barley Brothers: «Όταν η μπίρα συναντάει το ουίσκι»
CV DISTILLER | Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα, 210 723 1767

cvdistiller

Η μπίρα μετά από ουίσκι είναι μια συνήθεια που «παίζει» πολύ στις αγγλοσαξονικές χώρες. Εξελίσσοντάς την ως ιδέα, η Ζυθογνωσία 2017 απευθύνθηκε στο ατμοσφαιρικό και εξειδικευμένο μπαρ CV Distiller, με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, για να την αναγάγει σε πρόταση πόσης υψηλού επιπέδου. «Η μπίρα και το ουίσκι είναι αδερφάκια, που ακολουθούν κοινή πορεία παραγωγής, οι δρόμοι της οποίας κάποια στιγμή χωρίζουν. Με αφορμή την έκθεση μπίρας Ζυθογνωσία τα δυο ποτά βρίσκουν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν, αλληλοσυμπληρώνοντας στο μπαρ τα γευστικά προφίλ τους και δίνοντας απολαυστικά αποτελέσματα. Μακριά ίσως από την ελληνική κουλτούρα, πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκφανση του fine drinking», λέει ενθουσιασμένος ο head bartender του CV Distiller. Ειδικά για την Athens Beer Week της έκθεσης Ζυθογνωσία, το CV Distiller επιφυλάσσει εκπλήξεις προκαθορισμένων συνδυασμών ουίσκι – μπίρας, ακόμα και φαγητού, από Τετάρτη 11 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ζυθογνωσία - Πάρτι
MAMA ROUX | Αιόλου 48, Αθήνα, 213 004 8382

mamaroux

Πάρτι after Ζυθογνωσία, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, μετά το κλείσιμο της έκθεσης (από 21:00 έως…), στο εστιατόριο Mama Roux, με φαγητό, ζωντανή μουσική και φυσικά… άφθονη μπίρα. Το πνεύμα της Ζυθογνωσίας, με ανεβασμένη τη διάθεση, θα κατηφορίσει από το Ζάππειο κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, μια από τις πιο «hot» περιοχές της Αθήνας, για να μας οδηγήσει χαλαρά σε άκρως διασκεδαστικά μονοπάτια. Εάν, μάλιστα, το παρελθόν εγγυάται για το μέλλον, το πάρτι αναμένεται άκρως ενδιαφέρον και ζωντανό. Γιατί το Mama Roux έχει τόνους πείρας σε ανάλογες βραδιές, που οι πελάτες του αναμένουν και τιμούν φανατικά, σίγουροι πως θα περάσουν καλά. Στο πνεύμα της έκθεσης και πάλι, σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο και μπίρα – έκπληξη θα διατίθενται στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, ο οποίος δεν σταματά να λειτουργεί όλο το χειμώνα. Στο εσωτερικό οι επιλογές θα γίνονται από το στάνταρ μενού του Mama Roux. Όλα αυτά υπό τους ήχους σπινταριστής ζωντανής jazz μουσικής, από το εξαιρετικό Dimitris Papadopoulos quartet. Έτσι, για να μην αλλάξουν διάθεση όσοι βρίσκονταν πριν στην έκθεση, απολαμβάνοντας ζωντανή jazz στο pop-up εστιατόριο της Ζυθογνωσίας.