ΣΟΛΟ

Με καταγωγή από την Κρήτη, η Σόλο δεν είναι μια οποιαδήποτε μπίρα, αλλά μια craft μπίρα με ψυχή! Mετά από δύο χρόνια νομαδικής ζυθοποίησης που την κατέστησαν κορυφαία ελληνική ζυθοποιία –κατά την παγκόσμια πλατφόρμα αξιολόγησης του Untappd–, η Κρητική μπίρα Σόλο εγκαινίασε φέτος το νέο της επισκέψιμο ζυθοποιείο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η Σόλο πρωτοεμφανίσθηκε στα τέλη του 2015, παρουσιάζοντας έκτοτε πάνω από 35 διαφορετικές μπίρες –οι μισές εκ των οποίων σε συνεργασία με ζυθοποιίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων η εμβληματική Stone Brewing. Eίναι η 1η ελληνική ζυθοποιία που κυκλοφόρησε μπίρες τύπου Imperial Stout, Imperial IPA, Saison, Gose κ.ά., αλλά και τον «Πρωταγωνιστή», τη δυνατότερη σε αλκοολικούς βαθμούς μπίρα ελληνικής ετικέτας. Κυκλοφόρησε, επίσης, το 1ο craft Gin με άρωμα Κρήτης, μπίρα από μούστο άγουρων σταφυλιών της γηγενούς ποικιλίας Πλυτό, εχει κατακτήσει ήδη 3 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και είναι η 1ηελληνική μπίρα που προσφέρθηκε μαζικά στο δίκτυο των 1000 pubs του βρετανικού κολοσσού ζυθεστιατορίων των Wetherspoon.