ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η Ζυθοποιία Σαντορίνης αποτελεί έμπνευση μιας μεγάλης παρέας, που απαρτίζεται από το σέρβο ζυθοποιό Boden Krunic, τoν άγγλο οινέμπορο Steve Daniel, την Αμερικανίδα Majda Anderson και τον οινολόγο Γιάννη Παρασκευόπουλο. Το ζυθοποιείο βρίσκεται στην Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης και παράγει ετικέτες που αποτελούν μια διασταύρωση ανάμεσα στις lager και στις κέλτικες ale. Το εμπορικό σήμα των προϊόντων της σαντορινής μικροζυθοποιίας είναι το παραδοσιακό γαιδουράκι του πανέμορφου και διάσημου σε ολόκληρο τον κόσμο αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Έτσι, οι τρεις κύριες πια ετικέτες που πρωτοκυκλοφόρησαν σε ιδιαίτερα περιορισμένη παραγωγή και άρχισαν να διατίθενται μόλις τον Νοέμβριο του 2011 είναι οι φρέσκιες και αφιλτράριστες: Yellow Donkey, Red Donkey και Crazy Donkey, για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούνται σπάνιες πρώτες ύλες, όπως λυκίσκοι που προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Σλοβενία.