ΝΗΣΟΣ

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο γεννήθηκε στη Βαγιά, στο χώρο της παλιάς ταβέρνας Ροδιά, που μετατράπηκε σε βιοτεχνικό κτίριο, διαμορφωμένο ειδικά για να στεγαστεί ο προερχόμενος από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη ογκώδης εξοπλισμός του ζυθοποιείου. Οι δημιουργοί της Νήσος, ο Αλέξανδρος Κουρής και η Μάγια Τσόκλη είχαν ως αποκλειστικό σκοπό την τοπική, κυκλαδίτικη παραγωγή, εμφιάλωση και χονδρική διάθεση μπίρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Προφανώς ο σκοπός τους επετεύχθη, αφού οι μπίρες της Τήνου κερδίζουν σημαντικότατα διεθνή βραβεία, όπως αυτό στο σημαντικό διαγωνισμό European Beer Star, όπου η μπίρα ΝΗΣΟΣ Pilsner διακρίθηκε ως η πρώτη ελληνική μπίρα που κατάφερε να αποσπάσει ασημένιο μετάλλιο.