MYKONOS BREWING COMPANY

Λίγο πριν το Πάσχα του 2016 ένα νεοσύστατο ζυθοποιείο στη Μύκονο ολοκλήρωσε την πρώτη βρασιά μπίρας. Ήταν άλλωστε θέμα χρόνου να δούμε και στο διάσημο αυτό νησί τη δική του μικροζυθοποιία. Το μινιμαλιστικού στιλ και υψηλής αισθητικής ζυθοποιείο, που θα υποδέχεται και επισκέπτες για γευστική δοκιμή και ξεναγήσεις, ίδρυσαν συνεταιριστικά οι παθιασμένοι με τη μπίρα Άγγελος Φερούς και Janos Bako και ο γνωστός οινολόγος και ζυθοποιός της Ζυθοποιίας Σαντορίνης Γιάννης Παρασκευόπουλος. Οι μπίρες Mikónu έχουν ευφάνταστες ετικέτες, με σύμβολο ένα μάτι και όπλο την εντοπιότητα. Η μικροζυθοποιία χρησιμοποιεί βύνη και λυκίσκους υψηλών προδιαγραφών, από Ελλάδα και εξωτερικό και εκτός από τους συνεχείς πειραματισμούς της, ως βασική μπίρα παραγωγής έχει τη Blonde Saison, μια σύνθετη γευστικά μπίρα φαγητού. Παράγεται επίσης μία πιο ελαφριά μπίρα Pale Ale.