SEPTEM

Στο Ωρολόγιο Ευβοίας, δημιουργήθηκε από το χημικό-οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009 τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπίρας, φέρνοντας «επανάσταση» στην μικροζυθοποιία της Ελλάδας. Septem στα λατινικά σημαίνει επτά, ο αριθμός της δημιουργίας, που αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για την πρόταση της εταιρείας για μπίρα διαφορετικού τύπου, μία για κάθε ημέρα. Η ζυθοποιία Septem ακολουθεί την οινολογική φιλοσοφία για την αναζήτηση της τέλειας δομής και της ισορροπίας των προϊόντων της, προκειμένου αυτά να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του μεσοκλίματος και της εσοδείας. Π.χ. επιλέγει αποκλειστικά ολόκληρα άνθη λυκίσκου μοναδικών ποικιλιών από όλο τον κόσμο. Σκοπός της Septem είναι τα προϊόντα της να είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και να αποτελούν σημεία αναφοράς για τη διαφοροποιημένη ποιοτική μπίρα.