FISCHER

Το 1821, χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, που έχει ταυτιστεί με την ελληνική επανάσταση, ιδρύθηκε στο Στρασβούργο Αλσατίας (Γαλλία) η ζυθοποιία Fischer. Έναν αιώνα αργότερα, η ποιότητα του νερού του Σιλτιγκχάιμ, λίγα χιλιόμετρα βόρια του Στρασβούργου, οδήγησε στη μεταφορά της εκεί (1922), όπου αποκτώντας την τοπική ζυθοποιία Adelshoffen μετονομάστηκε σε Groupe Pêcheur (Pêcheur σημαίνει ψαράς στα γαλλικά, ό,τι δηλαδή και Fischer στα γερμανικά, Αλσατία γαρ).

Το 1996 η εταιρεία αγοράστηκε από τη Heineken. Η παραγωγή των προϊόντων της φίρμας, κάποια από αυτά γνωστά για το ιδιαίτερο και παραδοσιακό πώμα τους που ξανακλείνει, γίνεται σήμερα στη νότια είσοδο της ίδιας πόλης, αλλά σε άλλο ζυθοποιείο (L'Espérance brewery).