BRAUEREI EGGENBERG

Το 1681 ξεκίνησε στην Αυστρία τη λειτουργία του το ιστορικό ζυθοποιείο Brauerei Eggenberg (Schloss Eggenberg), αρχικά στο ομώνυμο κάστρο του τέλους της πρώτης χιλιετίας μ.Χ. (στο Βόρχντορφ, βοριοανατολικά του Σάλτζμπουργκ). Ήταν κοντά στον ποταμό Αλμ, περιοχή που προμήθευε τη ζυθοποιία με πολύτιμες πρώτες ύλες.

Ξεχωριστή θέση μέσα στη γκάμα των προϊόντων της έχει σίγουρα η μπίρα Samichlaus, μια πραγματικά σπάνια μπίρα, που παρασκευάζεται εφάπαξ ετησίως, ανήμερα της δικής μας εορτής του Αγίου Νικολάου (06/12) και πριν βγει στην αγορά ωριμάζει για 10 μήνες σε βαρέλι. Φέρεται δε ως η πιο δυνατή lager μπίρα (14% αλκοόλ), ενώ οι πρώτες ύλες για την παραγωγή της είναι όλες φυσικές.