BRASSERIE de ROCHEFORT (ROCHEFORT BREWERY)

Η Brasserie de Rochefort ή Rochefort Brewery (1595) είναι μία από τις «ζυθοποιίες» που παράγουν μπίρες trappist (μοναστηριακές μπίρες, που παράγονται μέσα σε μοναστήρια, από μοναχούς ή υπό την επίβλεψή τους). Είναι συνδεδεμένη με το ομώνυμο αβαείο του 13ου αιώνα (νοτίως των Βρυξελών), όπου η παραγωγή μπίρας από τους μοναχούς έδινε εισόδημα στο μοναστήρι. Το νερό για την παραγωγή μπίρας προέρχεται από πηγή εντός του μοναστηριού, ενώ και οι ζύμες για τις μπίρες καλλιεργούνται εκεί.

Οι αριθμοί «6», «8» και «10» χαρακτηρίζουν και διαφοροποιούν τις μπίρες που παράγονται εδώ, ως προς το χρώμα, τη γεύση κ.λπ., με την τελευταία να είναι η trappist με το υψηλότερο αλκοόλ.