BBQ Po’Boys

Εστιατόριο & Street food


Μπίρες από μικροζυθοποιίες (κυρίως ελληνικές): περισσότερες από 40

Po’Boy είναι το παραδοσιακό ψωμάκι για σάντουιτς της Λουιζιάνας, με τραγανή κρούστα και αφράτη γέμιση. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «poor boy», δηλαδή «φτωχόπαιδο» και μάς ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη του 1929, όταν τα εστιατόρια σίτιζαν με τέτοια σάντουιτς τους απεργούς του τραμ, που αναφέρονταν ως «φτωχόπαιδα». Στην τοπική διάλεκτο το «poor boy» έγινε Po’boy και ταυτίστηκε με αυτά. Από εκεί εμπνευσμένος, ο δημιουργός του Po’Boys και γνωστός σεφ του εστιατορίου Mama Roux, Βασίλης Σπόρος, με πραγματική εμπειρία στο αυθεντικό BBQ του Αμερικανικού Νότου, έφτιαξε με τον αμερικανό ιδιοκτήτη του Mama Roux, John Higgins, το Po’Boys. Αρχικά ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή food truck (καντίνα) της Αθήνας, ενώ πια απέκτησε δικό του χώρο στο Ψυρρή. Προσφέρει αυθεντικές λιχουδιές του Αμερικανικού Νότου σε ελκυστικές τιμές street food. Με άλλα λόγια, ιδανικές γεύσεις για μπίρα, την οποία αγαπάει και το αποδεικνύει όχι μόνο με την επιλογή του σε μπίρες, αλλά και αναλαμβάνοντας το φαγητό στη μοναδική έκθεση της Αθήνας για μπίρα, τη «Ζυθογνωσία» (2017 & 2018). Στο Po’Boys τα αργοψημένα, σε ειδικό ξυλόφουρνο (roaster) και επί τόπου καπνισμένα κρεατικά (Slow-Smoked Barbeque) και πάλι σε ειδικά σχεδιασμένο smoker, που γίνονται «λουκούμι», τρώγονται με ταιριαστά συνοδευτικά πιάτα, μόνα τους ή σε σάντουιτς Po’Boy. Yπάρχουν και πιάτα για χορτοφάγους και vegan, μοναδικά επιδόρπια, όπως λουκουμάδες Νέας Ορλέανης με πραλίνα φουντουκιού, θεματικό brunch τα σαββατοκύριακα, αλλά και βραδιές ζωντανής μουσικής (τις Πέμπτες) στο μόνιμο live stage που ομορφαίνει το χώρο.

Διεύθυνση: Λεπενιώτου και Αγαθάρχου, Ψυρρή

Τηλέφωνο: 210 323 4672

Ιστοσελίδα: www.poboysbbq.gr

Email: poboysbarbeque@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 01:00, Δευτέρα – Πέμπτη 17:00 – 01:00