header img

Guest Star Ζυθοποιία

στη Ζυθογνωσία 2018
Dry Bitter

Στη Ζυθογνωσία 2018, ως επίτιμη καλεσμένη από το εξωτερικό, φιλοξενείται η δανέζικη μικροζυθοποιία Dry & Bitter Brewing Company.

 

Νεοσύστατη σχετικά (ιδρύθηκε το 2015), η μικροζυθοποιία Dry & Bitter Brewing Company εδρεύει αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη.

Αρχικός σκοπός της ήταν η παραγωγή ισορροπημένων και ολόφρεσκων IPAs. Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας, χωρίς να εγκαταλείψει τον σκοπό αυτό, έχει επεκταθεί και στην παραγωγή μπίρας stout, porter, fruited kettle sour κ.ά.

Ξεκίνησε δε να πειραματίζεται με παλαιωμένες σε βαρέλι μπίρες, έχοντας πια εντρυφήσει και σε αυτές. Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες της ταξιδεύουν πολύ, με σκοπό να εμπλουτίζουν τις ζυθογνωστικές εμπειρίες τους.

Τα προϊόντα της ειδικά προσκεκλημένης στη φετινή έκθεση Ζυθογνωσία μικροζυθοποιίας Dry & Bitter εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά δεν εισάγονται ακόμα στην Ελλάδα.

 

Οι μπίρες της Dry & Bitter

Οι μπίρες της Dry & Bitter που θα δοκιμαστούν στη φετινή Ζυθογνωσία είναι οι εξής:

Christian Bale Ale | Μια ευκολόπιοτη Session IPA με χαρακτήρα από το μονοποικιλιακό λυκίσκο Mosaic, που της δίνει τροπικό και γήινο άρωμα και γεύση, καθώς και πικράδα. Είναι από τις πρώτες μπιρες της ζυθοποιίας (4,6% αλκοόλ).
Psychotropia | Είναι μία τραγανή μπίρα Sour, με φρούτα του πάθους και λακτόζη, που παράγεται σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Collective Arts. Έχει τροπικό χαρακτήρα, φρεσκάδα, γεμάτο σώμα και απαλότητα λόγω λακτόζης (5,9% αλκοόλ).
UW | Προφέρεται «γιου-νταμπ» και είναι μία θολή ζουμερή και λιπαρή IPA, με πολύ βάρος στο λυκίσκο. Το εξισορροπούν όμως τόσο το ισχυρό σώμα της, όσο και τα έντονα και ρητινώδη αρώματα τροπικών φρούτων που διαθέτει (6,3% αλκοόλ).
Great Gig in The Sky | Μία πολύ θολή IPA, με διπλό λυκίσκο, αμερικανικό και αυστραλέζικο Galaxy, για έντονη πικράδα μέχρι και τη ζουμερή της επίγευση και βέβαια πολύ άρωμα και έντονη γεύση. Μια μπίρα ικανή να σε πάει στο φεγγάρι και σε ξαναφέρει στη γη (8,5% αλκοόλ).