header img

Καντίνα

Υπηρεσίες στη Ζυθογνωσία 2018

Po’Boys

Η Ζυθογνωσία σάς φέρνει το πιο δημοφιλές food truck (καντίνα) της Αθήνας, που πλέον απέκτησε δικό του χώρο στο Ψυρρή, τοPo’Boys με αυθεντικές λιχουδιές του Αμερικανικού Νότου. Ιδανικές γεύσεις για μπίρα, σε σύγχρονη και εκλεπτυσμένη εκδοχή, που όχι μόνο δεν θυσιάζουν το «σκληροπυρηνικό» γευστικό τους χαρακτήρα, αλλά προτείνονται σε ελκυστικές τιμές street food, σε ανάλογα διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης.

Τι θα φάτε

Αργοψημένα και επί τόπου καπνισμένα κρεατικά (Slow-Smoked Barbeque) που γίνονται «λουκούμι», σε ειδικά σχεδιασμένη, παραδοσιακή συσκευή καπνίσματος και τρώγονται με ταιριαστά συνοδευτικά πιάτα, μόνα τους ή σε σάντουιτς Po’Boys. Βιώστε μια μοναδική γευστική εμπειρία, σαν να παραγγέλνατε στην καντίνα του ήρωα της ταινίας «The Chef» ο οποίος, αφού τα έσπασε με τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς εστιατορίου όπου εργαζόταν, άρχισε να προσφέρει γκουρμέ φαγητό δρόμου στο Μαϊάμι.

Po’Boys

Τι σημαίνει Po’Boys; Το Po’Boy είναι το παραδοσιακό ψωμάκι για σάντουιτς της Λουιζιάνας, με τραγανή κρούστα και αφράτη γέμιση, στην προκειμένη περίπτωση κρεατικών. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «poor boy», δηλαδή «φτωχόπαιδο» και η πλέον αποδεκτή εκδοχή για την προέλευσή του μάς ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη του 1929. Τα εστιατόρια σίτιζαν τότε τους απεργούς του τραμ, που αναφέρονταν ως «φτωχόπαιδα», με τέτοια σάντουιτς. Στην τοπική διάλεκτο το «poor boy» έγινε Po’boy και ταυτίστηκε με αυτά.

Το Po’Boys παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Athens Food Market, στην πλατεία Κοτζιά τα Χριστούγεννα του 2016. Παρότι δεν προϋπήρχε σε σχέση με τα υπόλοιπά εστιατόρια που συμμετείχαν, τράβηξε με μεγάλη διαφορά το ενδιαφέρον του κοινού. Το ίδιο συνέβη και στο Athens Street Food Festival 2017, όπως και στο Summer Edition του Food Market στην πλατεία Κλαυθμώνος. Έτσι, το Po’Boys έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό και μέχρι να βρεθεί το μόνιμο σπίτι του βρίσκεται σε διάφορες pop-up καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας (Mama Roux, Six Dogs, Street Food ‘n’ Tunes).

Εμπνευστής και δημιουργός του Po’Boys είναι ο γνωστός σεφ του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, που τα τελευταία χρόνια απέκτησε πραγματική εμπειρία στο αυθεντικό BBQ του Αμερικανικού Νότου, μέσα από επισκέψεις στην οικογένειά του στη Βιρτζίνια, εντατική έρευνα και ατελείωτες δοκιμές.

Ο λόγος στο σεφ

«Στο Po’Boys μαγειρεύουμε αυθεντικό νοτιοαμερικανικό barbecue. Μετά από τα ερεθίσματα που αποκόμισα από ταξίδια μου στην Αμερική, ξεκίνησα τα πρώτα πειράματα στο barbecue σε ένα αυτοσχέδιο καπνιστήριο (smoker) στην ταράτσα του κτιρίου που φιλοξενεί το Mama Rοux στην Αιόλου.Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό και με οδήγησε στο να σχεδιάσω ένα μεγαλύτερο smoker, το οποίο κατασκευάστηκε στην Καρδίτσα μετά από ειδική παραγγελία. Είναι μοναδικό, όπως και τα αποτελέσματά του, αφού κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα μας. Έτσι, στο Po’Boys ψήνουμε χρησιμοποιώντας κάρβουνα και ξύλα οξιάς, τόσο για θερμότητα, όσο και για το κάπνισμα. Η θερμοκρασία που κρατάμε σταθερά στο smoker είναι 120°C και αυτό επιτρέπει να χρησιμοποιούμε κρέατα με περισσότερο κολλαγόνο (δηλαδή πιο σκληρά) που η παρατεταμένη παραμονή σε αυτή τη θερμοκρασία το μετατρέπει σε ζελατίνη».